За какво се ходи при специалист по уши, нос и гърло?

Все по-често хората се оплакват от лека хрема, пукане в ушите или болки в гърлото. В тези случаи е препоръчително веднага да се обърнете към специалист по уши, нос, гърло. Нека да разгледаме в детайли всички случаи при които е необходимо да посетите лекар по УНГ.

Разграничават се най-общо три основни групи при които е необходимо да се обърнете към специалист по уши, нос и гърло:

Оплаквания, свързани със стандартни възпалителни процеси

– зачервяване или болка в гърлото,

– внезапно подуване на лимфните възли или гърлото

– внезапна загуба на гласа

– запушен нос,

– затруднено  дишане.

Пациентът се оплаква от шумове и загуба на слуха

Те могат да бъдат постепенни или внезапни. По-сериозно внимание и светкавично реагиране трябва да направите ако оплакванията се появят внезапно. Необходимо е спешно посещение при специалист по УНГ.

Оплаквания свързани с развиването на онкологично заболяване

В повечето случаи тези процеси са бавни, постепенно възникващи и често се взимат под внимание от пациентите. Често оплакванията не се установяват от общопрактикуващите лекари и пациентите биват лекувани от възпаления много дълго време.

Задължително потърсете мнението на специалист по уши, нос, гърло ако следните оплаквания протекат повече от 10-15 дни:

  • Загубите звучността на гласа си,
  • Имате затруднено преглъщане и дишане,
  • Забележите поява на подутини в устата и около шията.

Кабинетът по уши, нос и гърло на  Медицински център Хелт е оборудван с най-модерната апаратура за успешно диагностициране и лечение на болести, свързани с уши, нос, гърло. Разполагаме със специализирана апаратура и микроскоп за диагностициране на заболяванията на външното и средното ухо. 

С помощта на тях се диагностицират почти всички заболявания, свързани с органите в областта на УНГ. Извършват се множество манипулации в това число отстраняване на чужди тела от носа или ухото, неоперативно отстраняване на чужди тела от носа, вземане на биопсия от устната кухина, фаринкса и ларинкса както и много други процедури.

Сподели този пост

Call Now Button