Какви са съветите на специалистите УНГ при проблеми с гърлото и сливиците

В днешната статия ще ви запознаем с едни от най-честите проблеми с гърлото и сливиците и какви са впечатленията и решенията на специалистите УНГ.

Трябва ли да се махат сливиците?

В никакъв случай ако няма не е на лице проблем с тях не трябва да се премахват, защото те са част от имунната система и се явяват защита и бариера, която организма е поставил на входа на дихателната и храносмилателната система по този начин защитават организма на човека.

Какви са проблемите, които пораждат премахването на сливиците?

На първо място това е хроничното възпаление на сливиците тогава когато те вече не могат да изпълняват функцията на бариера и се превръщат в огнище на инфекция.Тоест от многократното боледуване на сливиците се образуват възпалителни гнезда, които може да бъдат причина и за образуването на още редица други възпалителни заболявания в тялото.

Най-често проблеми със сливиците имат малките деца, като ако случаите превишат 5 пъти в годината се налага премахването им. Разбира се става въпрос когато има налепи, висока температура и цялостното състояние на пациента е влошено. В никакъв случай не трябва да се прибягва до операция на сливиците когато има леко зачервяване на гърлото, което е в резултат на някаква вирусна инфекция.

В случайте, които пациента е боледувал и сливиците са премахнати се предполага, че има по-голяма предпоставка за инфекции на долните дихателни пътища. Разбира се това е възможно, но предвид, че от нелекувани сливиците може да се стигне до по-сериозни

заболявания като ревматизъм, артрит и др. Развитието на тези заболявания се лекува много трудно и за това едно от първите неща, които се прави е да се направи консултация с отоневролог (специалист УНГ).

Как се лекуват хроничните УНГ възпаления?

Отговорът на въпроса зависи от състоянието на пациента и проследяването на възпалителнитените процеси през времето – какви са били симптомите, колко често са се проявявали. На базата на редица лабораторни тестове се взима правилното решение

Има ли решение за хроничния синузит?

Синузитът е много често заболяване и има много противоречие около неговия генезис. В повечето случай той се проявява когато има налице бактерии и вируси, както и от

имунологичното състояние на пациента.

С помощта на силни антибиотици се постига необходимо лечение. В някои от случай когато лечението не е ефективно се прибягва и до хирургическа намеса, а със съвременната медицина – до едноскопичната хигургия.

Сподели този пост

Call Now Button